luni, 28 decembrie 2009

seriale pentru o iarnă mocnită

Un post mult amânat este cel al recomandărilor de seriale. Celor mai răbdători le recomand și topul de anul trecut.

Documentare ce chiar merită vazute:
Medieval Lives. Un serial de excepție cu 8 episoade făcute dupa aceași rețetă: se ia una bucată stereotip medieval (țăranii, domnițele, călugarii, regele, etc) și se demontează pe parcursul a 30 de minute pline de umor. Serialul se sprijina pe date, evenimente și nume cât se poate de concrete, dar este împachetat în ambalajul unui sitcom, nu a unei lecții de istorie.
Ancient Inventions - desi difuzat acum ceva ani, mi-am adus aminte cu placere de cele 3 episoade prezentate de același Terry Jones. Cu un scenariu mai puțin impresionant, comparativ cu Medieval Lives, subiectul este unul
Download: The True Story of the Internet, este un serial realizat de Discovery în care sunt tratate 4 subiecte: cum navighezi, cum cauți, cum/ce vinzi, cum mai poți petrece vremea pe net: browser wars, search engines, e-commerce și social networks.

Acțiune
The Wire este pe primul loc în topul preferințelor mele. Remarcabilă este calitatea constantă a scenariilor pe parcursul celor 5 sezoane.
Sons of Anarchy, un serial dinamic, care face acum furori in State. Motocicliști, arme, muzică și destul de multă violență sunt ingredientele de succes.
Breaking Bad, este pe lista mea de MustSee.

Secțiunea geekish are două recomandări:
The Guild. Webserial cu episoade intere 3 și 6 minute. Merita văzut măcar primul sezon: apox. 45 de minute de ironie pe tema oamenilor ce își pied vremea jucându-se în rețea.
The IT Crowd. Avetisment de umor englez :). Deși un serial amuzant poate fi un pic dificil de apreciat din colțul nostru de Europa americanizată. Un sezon are doar 6 episoade, iar sezonul este cel mai reușit.

Pierdere de vreme
Lost. Am ajus la sezonul 4 și frustrarea mea cu scenariștii acestui serial extrem de bine filmat a înfrânt speranța. Mai ales dacă mă gândesc la numărul impresionant de ore pus în vizionarea acestui serial și la lista lungă de seriale de până aici.

Un comentariu:

  1. la geekish, The Big Bang Theory, hello! :P
    și la Documentare+Geekish aș adăuga Revolution OS

    RăspundețiȘtergere