luni, 20 iulie 2009

decizii in UPB pentru 2009-2010

Calendarul UPB pentru luna septembrie:
31.08 - 06.09 - sesiune de restante si mariri pentru anul IV, V
31.08 - 13.09 - sesiune de restante si mariri pentru anul I - III
10.09 - 12.09 - sustinerea diplomei/licentei

07 - 15.09 inscrierea la master
16, 17.09 examen admitere master

01.09 - 25.09 inscriere doctorat
29, 30.09 examen admitere doctorat

Studentii de anul 5 ce nu trec de sesiunea de restanta din septembrie, vor fi incadrati intr-un an 5 special 2009-2010. Pe parcursul acestui an studentii vor putea participa la doua sesiuni de restante: ianuari si mai. Vor fi doua sesiuni de sustinere de diploma: februarie si iulie. La 1.08.2010 cei ce nu au reusit sa treaca toate restantele vor fi exmatriculati. In functie de numarul de restante (unele rezultate in urma diferentelor intre programa de 5 ani si cea de 4) studentul se vor putea inscrie in oricare dintre anii de studii (nu doar in anul 1).

La sectiunea sectiunea lucrurilor ce s-ar putea imbunatatii doua lucruri: extinderea de activitate si definirea calificarii pentru conducatorii de doctorat.
Votarea extinderii activitatii profesorilor a suferit un mare regres dupa discutiile aparute anul trecut. Lista tiparita a tuturor candidatilor, precum si scorile acestora nu a mai fost disponibila membrilor de senat. Datele au fost disponibile doar dintr-un document word cu zoom de 60% proiectat pe un ecran. Extrem de greu lizibil. Rezultatul a fost cel asteptat: confirmarea fara nici o rezerva a tutror candidatilor. Fara macar sa fie solicitate exprimarea voturilor contra.

Un lucru interesant a fost ca pentru prelungirea de activitate au votat si multi dintre cei a caror activitate era evaluata, parte dintre senatori fiind depasind varsta de 65 de ani.

Pozitia UPB in legatura cu conducerea de doctorat este ca aceasta nu poate fi realizata de la gradul de conferentiar, fiind necesara titularizarea pe postul de profesor inainte de a putea conduce un doctorat.

9 comentarii:

  1. Referitor la conducatorii de doctorat, din cate stiu eu conducator stiintific este conferita dupa o analiza a dosarului de catre Ministerul Educatiei si nu cred ca pozitia "in legatura cu conducerea de doctorat este ca aceasta nu poate fi realizata de la gradul de conferentiar" este a UPB, ci este valabila la nivel national. Sincer sa fiu, personal, nu vad o problema majora cu aceasta cerinta...

    RăspundețiȘtergere
  2. cu alte cuvinte studentii de anul IV/V au la dispozitie 3 sesiuni de restante in 4 luni. asta pe langa sesiunile obisnuite unde au mai putut da examene din urma.
    inca o bataie de joc.

    RăspundețiȘtergere
  3. si studentii de anul 4 beneficiaza de un an special sau doar cei de anul 5?

    RăspundețiȘtergere
  4. Studentii de anul 4 repeta anul 4, cu urmatoarea serie. Anul 5 special se face pentru le permite studentilor din ciclu de 5 ani sa termine pe programa veche (daca ar fi inrolati in anul 4 ar avea un numar mare de restante).

    RăspundețiȘtergere
  5. repeta anul in ce sens? sa presupunem ca cineva repeta anul 4 pentru restanta din anul 3. care e logica?
    in cazul meu, am de refacut vreo 2 laboratoare din anul 4 sem I (mea culpa), asta inseamna ca trebuie sa refac tot anul?
    pana acum cei de anul 5 au beneficiat intotdeauna de un an special pt ca probabil cei care au fost in situatia asta , de a nu termina facultatea, nu isi facusera laboratoarele.
    e cam neclara situatia..
    ..doar alte probleme ridicate in eter

    RăspundețiȘtergere
  6. ce s-a decis pentru cei de anul 4 cu o singura restanta?

    RăspundețiȘtergere
  7. Deciziile de implementare au ramas in "gradina" facultatilor. Din pacate nu sunt chiar atat de clare lucrurile nici in Automatica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut, poti sa ma ajuti te rog cu documentul emis de universitate in care se prevede prelungirea de studii pentru anul 5. Te rog foarte mult pentru ca este urgent deoarece ne chinuim sa ni se aprobe acelasi lucru la Cluj si ne tot amana ca "nu stiu cum". Da-mi te rog mail pe raresdontu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  9. In primul rand hotararea de prelungire a studiilor este relevanta doar pentru UPB.

    Din pacate nu stiu cum se arhiveaza hotararile senatului UPB si cum as putea sa iti obtin decizia oficiala, asa ca nu cred ca voi putea sa te ajut.

    RăspundețiȘtergere