vineri, 19 iunie 2009

Un om om un vot, un student la calculatoare 0.15 voturi

Au trecut aproape doua saptamani de la alegerile europene. Primele in care nu am votat. Nu a fost un vot impotriva clasei politice. Nu cred in astfel de voturi. Iar celor ce se intereseaza de motive le pot spune simplu: am mers la urna de 17 ori din cele 18 ocazii de exercitiu de vot.

Mai putin placut e faptul ca prietenii pun conjunctura non-votului meu pe atasamentul fata de valorile IT: "Normal ca nu ai votat, pentru voi cei cu Internetul in nari, e prea fad sa pui stampila cu cerneala pe un petec de hartie."

E drept ca sunt deseori speriat de ce inteleg alesii nostri prin Internet, retea sau chiar laptop. Totusi nu cred ca vom avea o industrie IT, sau mult prea abuzata economie a cunoasterii, doar prin votul celor din mediul rural.

Explicatia non-votului ca semnal pentru clasa politica cred ca s-a demonetizat demult.

Sunt atasat de valorile comunitatii IT si nu pot sa nu inchei pe un ton mai optimist. Ultimele alegeri au adus in parlamentul european un reprezentant al tendintelor radicale de revizuire a drepturilor digitale: in Suedia, Pirate Party [1] a castigat 7,13% din voturi. Si chiar daca aceasta stire nu a ajuns in prea imbacsita presa romaneasca, este un semnal ca si noi, cei ce "ne ascundem" in spatele unei tastaturi, putem fi luati in seama.... doar daca mergem la vot!

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Party

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu