luni, 1 decembrie 2008

merita sa votezi?

Prietenii mei nu au votat cu PSD din cauza autostrazii Bechtel, concesionata fata licitatie in ajun de campanie electorala, pentru mitele date presei favorabile de catre guvernul Nastase (4 ani nu am avut guvern al Romaniei, ci doar guvernul Nastase), pentru recursurile in anulare promovate de presedintele "nejucator" Ion Iliescu, pentru care Romania plateste azi despagubiri uriase proprietarilor.

Prietenii mei au votat cu PSD datorita deducerii de impozitare pentru industria IT, pentru programul de combatere a abandonului scolar "cornul si laptele", pentru consecventa urmaririi proiectelor de integrare in NATO si UE, pentru constructia instutionala din Romania 2000-2004.

Prietenii mei nu au votat cu PD-L datorita scadalurilor promovate de Basescu, datorita spargenii guvernarii CDR in 1998, datorita haosului urbanistic din Bucuresti, a celui mai putin motivat primar general al capitalei, Adriean Videanu, din cauza semnarii legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Prietenii mei au votat cu PD-L datorita stilului direct promovat de Basescu, a cotei unice de impozitare (simplificarea colectarii impozitelor), a raportului de condamnare a regimului comunist, a incercarilor de anchetare a marilor corupti, a raportului prezidential privind educatia, datorita opozitiei fata de marirea abrupta a pensiilor, a cresterii relevantei Romaniei pe scena politica internationala.

Prietenii mei nu au votat cu PNL din cauza ratarii unui guvern majoritar de dreapta in aprilie 2005 (la presiunile lui Dinu Patriciu), a pierderii unor personalitati de marca ale partidului prin plecarea acestora la PDL, a 3 ani jumate de pomeni electorale, datorita unui cor de ministri incompetenti.

Prietenii mei au votat cu PNL pentru ca il considera singurul partid de dreapta, pentru ca au vrut sa voteze impotriva PDL, pentru ca au vrut sa voteze impotriva PSD, si datorita simpatiei pentru underdog.

Prietenii mei nu au votat cu alianta PSD-PNL din cauza minimizarii ANI, a suspendarii presedintelui (in ciuda recomandarii Curtii Constitutionale si fara exemple clare privind incalcarea Constitutiei), a colegiilor electorale trasate de partidele politice, a de-reglementarii publicitatii electorale, pentru promovarea discursului tip Antena 1 (echivalenta cu Fox News) in mediul politic, pentru ca au rezonat cu filmuletul postat in final de campanie de Realitatea TV [1].

Prietenii mei nu au votat cu alianta PNL-PD din cauza ritmului extrem de lent de constructie de autostrazi si drumuri, a esecului luptei anticoruptie, a reformei lente din sanatate si a degradarii continue a examenului de bacalaureat.

Prietenii mei nu au votat cu PSD din cauza lui Adrian Nastase, Ion Iliescu, fratilor Sechelariu, Marian Oprisan, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Rodica Stanoiu.

Prietenii mei nu au votat cu PD-L din cauza lui Traian Basescu, Adriean Videanu, Anca Boagiu, Emil Boc.

Prietenii mei nu au votat cu PNL din cauza lui Calin Popescu Tariceanu, Norica Nicolai, Dinu Patriciu, Relu Fenechiul (Tudor Chiuraiu, Cristian David, Cristian Adomnitei), Decebal Traian Remes.

Prietenii mei au votat cu PSD datorita lui Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Dan Darabont, Ecaterina Andronescu, Victor Ponta.

Prietenii mei au votat cu PD-L datorita lui Traian Basescu, Liviu Negoita, Vasile Blaga, Emil Boc, Ionut Popescu, Theodor Stolojan.

Prietenii mei au votat cu PNL datorita lui Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu, Ludovic si Leonard Orban, Teodor Melescanu.

Nu in cele din urma, am si prieteni care nu au putut sa isi gaseasca drumul prin acest labirint si nu s-au dus la vot. Mi s-a spus ca asa vor transmite un mesaj mediului politic. Lipsa de vot nu este un mesaj, iar optiunea lor, personal, o consider un esec al comunicarii, dar si un esec al responsabilizarii mediului politic.

[1] http://www.youtube.com/watch?v=5ks3CHatj6Q

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu