vineri, 14 noiembrie 2008

cautam studenti part-time pentru facultate de renume

Parte din frustrarile ce apar in relatia student-asistent pornesc de la asteptari diferite.

Ca sa dau o natura mai concreta asteptarilor voi face distinctia intre nota de trecere si cea care marcheaza performanta in cazul cursurilor la care eu am ore. Pentru nota 5 un student ma astept sa investeasca saptamanal 3 ore: o ora in pregatirea laboratorului, doua in activitate de laborator. Pentru nota 9 un student ma astept sa investeasca saptamanal 8-9 ore: 3-3.5 in pregatirea laboratorului (parcurgerea suportului de laborator, exercitii), 2 ore laborator, 2 ore curs, 1.5 pentru teme (e adevarat, comasate intr-o perioada de 3 saptamani (aprox. 20 de ore in total) .

Imi pare rau daca considerati ca o facultate grea cum este Automatica trebuie terminata cu un efort sub cel al unui jumatati de norme de lucru (20 de ore pe saptamana).

Prin natura materiei este foarte dificil sa dam teme de casa pentru acoperirea celor 40-50 de ore de munca acasa. Inainte de a primi sugesti de teme va rog sa ganditi la mecanismele pentru asigurarea autentificarii autorului. Nu pot opta pentru un sistem in care posibilitatea de frauda este insemnata, un sistem in care am putea da teme de Packet Tracer sau de adresa IP, dar ar fi un singur student care face tema pentru intreaga grupa.

Eu consider ca o facultate de IT ce nu ofera cerinte pentru macar 40 de ore pe saptamana de la studenti de 18-22 de ani isi bate joc de potentialul generatiei de maine. Perfomanta in facultatile de renume nu se obtine nici macar la un program de lucru de 40 de ore, ci deseori la 60-70.

Din pacate pentru unii, din fericire pentru altii, Facultatea de Automatica si Calculatoare este cea mai buna facultate tehnica din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu